Karoliina Kynttilä on yksilöllisesti käsintehty. Materiaalina on hyvälaatuinen parafiini, joka päästää valon kirkkaasti läpi. Saat Karoliinoja verkkokaupasta, jälleenmyyjiltä, suoraan pajalta, pakettina Postin tai Matkahuollon kautta sekä useilta messuilta ja tapahtumista, joihin osallistumisesta ilmoitan erikseen ajankohtaista sivulla ja Karoliina Kynttilän Facebook-sivulla.

Perheemme on vuosien saatossa kehittänyt ainutlaatuiset valmistusmenetelmät, joiden ansiosta saat yksilöllisiä suomalaisena käsityönä tehtyjä kynttilöitä edulliseen hintaan. Pidän kiinni Karoliina Kynttilöiden laadusta, joka on pitkän kehitystyön tulosta. Karoliinat palavat pitkään, lähes savuttomasti, hajuttomasti ja valumatta sekä seisovat vakaasti pystyssä.

Karoliinoilla on Suomalaisen työn liiton myöntämä Avainlippumerkki.

Tärkeää kynttilöissä ovat myös värit, ne luovat halutun tunnelman. Palakynttilöissä eriväriset palat sulautuvat toisiinsa synnyttäen yksilöllisen väri- ja kuvioyhdistelmän. Palakynttilöiden vakiomallit ovat kuutio, pyöreä ja sydän. 

Puhdas parafiini ja korkealuokkainen kynttiläväri päästävät valon hyvin läpi ja kynttilät hehkuvat kauniisti palaessaan. Paksuissa malleissa tämä korostuu, kun liekki palaa kynttilän sisään ja reunat muodostavat lyhdyn. Sekoitan kaikki värit itse pääväreistä, jolloin väritys on yksilöllinen ja voi hieman vaihdella valmistuserästä toiseen.

Palakynttilät ovat yksilöllisiä. Päävärisävyt ovat valkoinen, keltainen, oranssi, punainen, violetti, sininen ja vihreä. Päävärin lisäksi kynttilöissä voi olla muunsävyisiä yhteensopivia paloja. Esimerkiksi jouluisessa punasävyisessä kynttilässä voi olla mukana myös valkoisia paloja. Toteutamme myös asiakkaiden omat väritoivomukset.

Tilauksesta valmistan myös vakiomalleista poikkeavia malleja ja kokoja. Pidetty syntymäpäivälahja on ikävuosien mukaan mitoitettu kynttilä, esimerkiksi 50 -vuotislahjaksi 50 cm kynttilää.

Kaikki Karoliina Kynttilät ovat tuoksuttomia!

 

Karoliina Kynttilä Tuoteseloste

Karoliina Candle Product data sheet

Karoliina Kynttilä palaa puhtaasti ja valuttamatta

Käytän vain puhdasta elintarvikelaatuista parafiinia. Se palaa yhtä puhtaasti ja savuttomasti, kuin kasvipohjaiset mehiläis- ja soijavaha. Täysin savutonta kynttilää ei kuitenkaan ole. Liian pitkä sydän ja veto aiheuttavat liekin lepatusta ja savuttamista. Tarvittaessa sydänlankaa voi lyhentää noin 7 millimetrin pituiseksi.

 

Ekologisuus

Ekologian kannalta kaikilla kynttilämateriaaleilla on etunsa ja haittansa. Kaikkien niiden poltossa syntyy hiilidioksidia, joka on niin sanottu kasvihuonekaasu. Parafiinivaha valmistetaan öljynjalostuksen sivutuotteena. Pelkästään kynttilöitä varten ei maasta pumpata yhtään tynnyriä öljyä, joka on hyvin hitaasti uusiutuva luonnonvara. Parafiinivaha on biologisesti luonnossa hajoavaa, kuten myös kasviöljypohjaiset vahat.

Paloturvallisuus

Kynttilöistä syttyy Suomessa vuosittain noin 70-80 tulipaloa. Tämä vastaa noin 3 prosenttia kaikista tulipaloista. Vertailuna ilotulitteista on viime vuosina syttynyt vuosittain noin 250 tulipaloa. Yleinen syttymistapa on kynttilän loppuun palamisen tai kaatumisen seurauksena tapahtuva alustan tai ympäröivien materiaalien syttyminen. Palotapauksissa kynttilöitä on jätetty palamaan ilman valvontaa läpi yön ja jopa poistuttaessa asunnosta. Kynttilät on sijoitettu liian lähelle palavia materiaaleja, usein lähelle ikkunaverhoja. Osassa paloista kynttilät ovat olleet palavalla alustalla, kuten puu- tai muovipöydällä.

Oikein käytettynä kynttilä on paloturvallinen. Karoliina Kynttilöiden paloturvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota. Karoliina seisoo vakaasti. Siinä ei ole kiellettyjä syttyviä materiaaleja, kuten kuivattuja kasveja. Niin sanotun allaspalon mahdollisuus on minimoitu sydämen ja kynttilän mitoituksella (allaspalo voi syttyä, kun kynttilöiden liekit palavat liian lähellä toisiaan). Karoliina Kynttilä myös sammuu itsestään, kun se on palanut loppuun, koska sydäntä ei ole tuettu metallikannalla.

Kynttilän liekki on kuitenkin avotulta, jota on käsiteltävä oikein. Tärkeimmät käsittelyohjeet ovat:

1) käytä palamatonta alustaa (keramiikka, metalli, kivi, lasi tai hiekka)
2) varmista, että liekin läheisyyteen ei voi joutua syttyviä materiaaleja, kuten verhoja ja koristeita
3) varmista, että pienet lapset tai kotieläimet eivät pääse polttamaan itseään tai kaatamaan kynttilää
4) käytä alkoholia enintään kohtuudella kynttilänpolton yhteydessä.

karoliina.kynttila@kolumbus.fi puh. 050 511 4792