Nivo image Nivo image Nivo image Nivo image
Karoliina Kyntilä   ›  Tuotteet
›  Tulosta sivu  ›  Tuotevalikoimaamme

Karoliina Kynttilä - Tuotteet avainlippu, tehty suomessa

Tärkeintä kynttilässä ovat värit, ne luovat halutun tunnelman. Palakynttilässä eriväriset palat sulautuvat toisiinsa synnyttäen yksilöllisen väri- ja kuvioyhdistelmän. Palakynttilöiden vakiomallit ovat kuutio, pallo, pyöreä, sydän, lehti ja pyramidi.

Valmistan kaikki värit itse pääväreistä, jolloin väritys on yksilöllinen ja voi hieman vaihdella valmistuserästä toiseen. Puhdas parafiini ja korkealuokkainen kynttiläväri päästävät valon hyvin läpi ja kynttilä luo värikylläisen tunnelman. Paksuissa malleissa tämä korostuu kun liekki palaa kynttilän sisään ja reunat muodostavat lyhdyn.

Kaikki Palakynttilät ovat yksilöllisiä. Päävärisävyt ovat valkoinen, keltainen, oranssi, punainen, violetti, sininen ja vihreä. Päävärin lisäksi kynttilässä voi olla muunsävyisiä yhteensopivia paloja. Esimerkiksi jouluisessa punasävyisessä kynttilässä voi olla mukana myös vihreitä paloja.

Toteutan myös asiakkaiden omat väritoivomukset. Tilauksesta valmistan myös vakiomalleistamme poikkeavia malleja ja kokoja. Pidetty 50 -vuotislahja on ollut esimerkiksi 50 cm korkea pöytäkynttilä.

Lataa tästä Karoliina Kynttilöiden Tuoteseloste (suomeksi) ja Product data sheet (englanniksi)!

Karoliina Kynttilä palaa puhtaasti ja turvallisesti!

Karoliina Kynttilöissä käytämme vain puhdasta elintarvikelaatuista parafiinia. Se palaa yhtä puhtaasti ja savuttomasti kuin kasvipohjaiset mehiläisvaha ja soijavaha. Kaikki kynttilät kuitenkin hieman savuttavat, ratkaisevia tekijöitä ovat sydänlanka ja vedottomuus. Liian pitkä sydän ja veto aiheuttavat liekin lepatusta ja savuttamista. Karoliina kynttilöissä sydänlanka lyhenee sopivaksi itsestään. Tarvittaessa sitä voi lyhentää noin 7 millimetrin pituiseksi.

Ekologisuus

Ekologian kannalta kaikilla kynttilämateriaaleilla on etunsa ja haittansa. Kaikkien niiden poltossa syntyy hiilidioksidia, joka on niin sanottu kasvihuonekaasu. Parafiinivaha valmistetaan öljynjalostuksen sivutuotteena. Pelkästään kynttilöitä varten ei maasta pumpata yhtään tynnyriä öljyä, joka on hyvin hitaasti uusiutuva luonnonvara. Parafiinivaha on biologisesti luonnossa hajoavaa, kuten myös kasviöljypohjaiset vahat. Soijavaha valmistetaan teollisesti soijapavuista ja kasviöljyistä.  Suuri osa soijasta on nykyään geenimanipuloitua. Soijan viljelyä pidetään yhtenä tekijänä sademetsien vähenemisessä. Soijaöljyn käytön polttoaineena pelätään nostavan ruuan hintaa ja heikentävän mahdollisuuksia torjua aliravitsemusta. 

Paloturvallisuus

Kynttilöistä syttyy Suomessa vuosittain noin 70-80 tulipaloa. Tämä vastaa noin 3 prosenttia kaikista tulipaloista. Vertailuna ilotulitteista on viime vuosina syttynyt vuosittain noin 250 tulipaloa. Yleinen syttymistapa on kynttilän loppuun palamisen tai kaatumisen seurauksena tapahtuva alustan tai ympäröivien materiaalien syttyminen. Palotapauksissa kynttilöitä on jätetty palamaan ilman valvontaa yön läpi ja jopa poistuttaessa asunnosta. Kynttilät on sijoitettu liian lähelle palavia materiaaleja, usein lähelle ikkunaverhoja. Osassa paloista kynttilät ovat olleet palavalla alustalla, kuten puu- tai muovipöydällä.

Oikein käytettynä kynttilä on myös paloturvallinen. Olemme kiinnittäneet paloturvallisuuteen erityistä huomiota. Karoliina Kynttilä seisoo vakaasti. Siinä ei ole kiellettyjä syttyviä materiaaleja, kuten kuivattuja kasveja. Niin sanotun allaspalon mahdollisuus on minimoitu sydämen ja kynttilän mitoituksella (allaspalo voi syttyä, kun kynttilöiden liekit palavat liian lähellä toisiaan). Karoliina Kynttilä myös sammuu itsestään kun se on palanut loppuun, koska sydäntä ei ole tuettu metallikannalla.

Kynttilän liekki on kuitenkin avotulta, jota on käsiteltävä oikein. Tärkeimmät käsittelyohjeet ovat:

1) käytä palamatonta alustaa (keramiikka, metalli)
2) varmista, että liekin läheisyyteen ei voi joutua syttyviä materiaaleja, kuten verhoja ja koristeita
3) varmista, että pienet lapset tai kotieläimet eivät pääse polttamaan itseään tai kaatamaan kynttilää
4) käytä alkoholia enintään kohtuudella kynttilänpolton yhteydessä.

Lähteenä edellä olevissä turvallisuutta ja ekologisuutta käsittelevissä kohdissa on käytetty muunmuassa Wikipediaa:

Linkki suomenkielisen Wikipedian Kynttilä-artikkeliin